De bästa fotbollsklubbarna

När man pratar om de bästa fotbollsklubbarna i världen kommer oftast Real Madrid och FC Barcelona upp. Rivaliteten mellan de klubbarna har pågått i decennier och har innehållit allt från tränardueller mellan Pep Guardiola och José Mourinho till spelardueller mellan Messi och Cristiano Ronaldo. Real Madrid har fler ligatitlar och Europatitlar än Barcelona. De har vunnit ligan 33 gånger medans Barcelona har vunnit 26 gånger. Real Madrid är även den klubb som vunnit Champions League flest gånger.

De bästa fotbollsklubbarnaJust Champions League är det mest prestigefyllda en europeisk fotbollsklubb kan vinna och denna titel har Real Madrid tagit hem hela 13 gånger medans AC Milan är tvåa med sina sju titlar. Real Madrid mäktade även med att ta hem Champions League tre år i rad mellan säsongen 15/16 till 17/18. Säsongen 18/19 var det dock Liverpool som drog det längsta strået och fick lyfta pokalen efter att ha förlorat finalen året innan mot just Real Madrid.

Liverpool och Manchester City tillhör världstoppen i klubblagsfotboll.

Om vi kollar på Liverpool som tog hem Champions League senast och är på väg att vinna ligan på första gången på nästan 30 år så ska de självklart tas med i diskussionerna om de bästa klubbarna i världen. Sedan Jürgen Klopp har tagit över och fått förverkliga sina idéer så har det sett väldigt bra ut. Hur de kom tillbaka efter finalförlusten i champions league säsongen 17/18 för att sedan vinna den året efter är imponerande.

De bästa fotbollsklubbarnaManchester City ska även tas med i diskussionerna om de bästa lagen i världen efter att de har vunnit Premier League två år i följd. De har däremot haft en tuffare resa i Champions League och har blivit utslagna i kvartsfinalen två år i rad. Det är dock ett lag att räkna med som titelkandidater i Champions League i framtiden med spelare som bland annat Kevin De Bruyne och Raheem Sterling.

Just Manchester Dity och Liverpool har dominerat den engelska fotbollen de senaste säsongerna. Manchester City som mycket tack vare Pep Guardiola lyckats vinna premier league två år på följd medans Klopps Liverpool har haft framgånger i champions league med två raka finaler där de vann den sista av dem. Liverpool och Manchester City har varit favoriter till att vinna Premier League de senaste säsongerna och det är även med toppkandidaterna till att vinna Champions League i år.